Theaterfestival Boulevard 2009

Op de Bossche Parade is vrijdagmiddag het Theaterfestival Boulevard losgebarsten. Het 25-jarige jubileum dat dit jaar gevierd wordt, lijk je ook af te lezen van de inrichting van het festivalhart op de Parade. Blikvanger is de vernieuwde maar nog steeds vertrouwde Scalawand. Verder zijn er volop tentjes met theater, terrasjes en heel veel priklichtjes in de bomen.

Nostalgie dus en romantiek. Dat zal bij veel bezoekers een vertrouwd Boulevardgevoel oproepen.

      

          

De uitdaging moet vooral gezocht worden op de vele bijzondere locaties waar theatervoorstellingen staan

 geprogrammeerd. Directeur Geert Overdam en Karin Hettema de Gentse schepen voor Stadsontwikkeling trokken aan een touw waarop een zwart gordijn voor de scala naar beneden zakte.

    

Theaterfestival Boulevard lijkt in het zilveren jubileumjaar opnieuw uitgevonden. De afgelopen tien dagen werd weer succesvol een verbinding gelegd tussen een bruisend festivalplein met veel tentjestheater en terrasjes en een stevige theaterprogramma op de verschillende Bossche podia en bijzonder locaties. De grote Vlaamse inbreng droeg met Compagnie Cecilia, Laika, Orka, NT Gent en Les Ballets C de la B voor een belangrijk deel bij aan het succes. Ook het jonge gezelschap Afslag Eindhoven en Productiehuis Brabant tekende met De Helaasheid der dingen voor een andere topper van het festival.