Het allereerste begin

Begin jaren 80: Het Bossche Stedelijk Bureau Jeugd- en Jongerenwerk organiseert zomervakantieactiviteiten in het Zuiderpark en de Casinotuin. Wim Claessen is er directeur. Dan strijkt in 1985 de Boulevard of Broken Dreams van Terts Brinkhof neer aan de voet van de Sint Jan - een bont genootschap met tractors, spiegeltenten en straattheater.

    

Claessen en Brinkhof bundelen de krachten, drie jaar later stopt de Boulevard of Broken Dreams. Wim Claessen gaat zelfstandig verder met Theaterfestival Boulevard: aanvankelijk als vijfdaags zomerfestival met volwaardige theatervoorstellingen en de Parade als levendige openluchtfoyer, en twee jaar later weer tiendaags dankzij sponsoring.

   

Theaterfestival Boulevard ontwikkelt zich onder zijn leiding tot een toonaangevend cultureel evenement met een vernieuwende programmering en een groot en breed publieksbereik. In 2003 draagt Claessen de scepter over aan Geert Overdam.

   

Vanaf 2004 ontwikkelt Theaterfestival Boulevard een nieuw profiel. Het festival gaat letterlijk en figuurlijk op reis door de stad, met aanbod uit de directe omgeving: Noord-Brabant. Maar evengoed uit de rest van Nederland en - steeds

prominenter: Vlaanderen . De focus bij de selectie van de projecten komt steeds nadrukkelijker te liggen bij het artistiek inhoudelijke en vernieuwende.

      

In 2009 werd het zilveren jubileum gevierd. Met een nóg uitbundiger festival, heel veel gasten, een speciaal straattheaterprogramma, een kleurrijk én speciaal Jubileummagazine waarin werd teruggeblikt en vooruitgekeken op een kwarteeuw Bosch' zomerfestival.