Stadswandeling

 Geschiedenis

 Binnendieze

 Sint-Janskathedraal

 's-Hertogenbosch

 Vestingstad in het groen

 Bossche wijken

 Oeteldonk

 Evenementen

  Jazz in Duketown

  Theaterfestival Boulevard

  De Bossche Kermis

  Maritiem 's-Hertogenbosch

       

Evenementen

Theaterfestival Boulevard

       

Theaterfestival Boulevard is een 10-daagse ontdekkingsreis door de wereld van de kunsten en de stad s-Hertogenbosch. Het festival is inmiddels

uitgegroeid tot een van de grootste producerende festivals van Nederland. Iedere zomer weten zon 120.000  theater-, dans-, muziek- beeldende kunst- en filmliefhebbers hun weg naar het festival te vinden. Het sfeervolle festivalhart ligt aan de voet van de Sint Jan, maar de voorstellingen, concerten en projecten vinden verspreid over de hele stad plaats.

        

Sinds 2004 heeft het festival een nieuw profiel ontwikkeld. De focus ligt daarbij op artistiek opvallende en vernieuwende projecten uit Noord Brabant, de rest van Nederland en Vlaanderen. Theaterfestival Boulevard hoort bij

's-Hertogenbosch, een stad met een zuidelijk gevoel. Het festival wil graag een artistieke bijdrage leveren aan het kunstklimaat en aan de nationale en internationale exposeren van de stad. Minstens zo belangrijk is het ondersteunen van talentvolle kunstenaars bij het bereiken van een zo groot mogelijk publiek. Speerpunten in het beleid van Theaterfestival Boulevard zijn talentontwikkeling en internationalisering.

        

Het allereerste begin

Begin jaren 80: Het Bossche Stedelijk Bureau Jeugd- en Jongerenwerk organiseert zomervakantieactiviteiten in het Zuiderpark en de Casinotuin. Wim Claessen is er directeur. Dan strijkt in 1985 de Boulevard of Broken

Dreams van Terts Brinkhof neer aan de voet van de Sint Jan - een bont genootschap met tractors, spiegeltenten en straattheater.

           

Claessen en Brinkhof bundelen de krachten, drie jaar later stopt de Boulevard of Broken Dreams. Wim Claessen gaat zelfstandig verder met

Theaterfestival Boulevard: aanvankelijk als vijfdaags zomerfestival met volwaardige theatervoorstellingen en de Parade als levendige openluchtfoyer, en twee jaar later weer tiendaags dankzij sponsoring.

   

Theaterfestival Boulevard ontwikkelt zich onder zijn leiding tot een toonaangevend cultureel evenement met een vernieuwende programmering en een groot en breed publieksbereik. In 2003 draagt Claessen de scepter over aan Geert Overdam.

   

Vanaf 2004 ontwikkelt Theaterfestival Boulevard een nieuw profiel. Het festival gaat letterlijk en figuurlijk op reis door de stad, met aanbod uit de directe omgeving: Noord-Brabant. Maar evengoed uit de rest van Nederland en - steeds prominenter: Vlaanderen . De focus bij de selectie van de projecten komt steeds nadrukkelijker te liggen bij het artistiek inhoudelijke en vernieuwende.

      

In 2009 werd het zilveren jubileum gevierd. Met een ng uitbundiger festival, heel veel gasten, een speciaal straattheaterprogramma, een kleurrijk n speciaal Jubileummagazine waarin werd teruggeblikt en vooruitgekeken op een kwarteeuw Bosch' zomerfestival.

              

Hieronder een fotoreportage van Theaterfestival Boulevard:

             

  Theaterfestival Boulevard 2006

  Theaterfestival Boulevard 2007

  Theaterfestival Boulevard 2008

  Theaterfestival Boulevard 2009

  Theaterfestival Boulevard 2010

  Theaterfestival Boulevard 2011

    

     

Voor meer informatie kan je onderstaand links gebruiken :

      

THEATERFESTIVAL BOULEVARD.NL

Alle informatie en optredens tijdens Theaterfestival Boulevard

home

Website informatieGastenboek

Foto's copyright bij groetenuitdenbosch.nl