Stadswandeling

 Geschiedenis

 Binnendieze

 Sint-Janskathedraal

 's-Hertogenbosch

 De Monumenten

 De Kerken

 De Standbeelden

 De Straten van 's-Hertogenbosch

 Het Stadhuis

 Jeroen Bosch Ziekenhuis

 Jheronimus Bosch

 De Gevelgedichten

 De Gevelstenen

 Bossche Markten

 Partnersteden

 Toeristische informatie

 Vestingstad in het groen

 Bossche wijken

 Oeteldonk

 Evenementen

       

's-Hertogenbosch

Toeristische Informatie

       

Laat je eens verrassen door het historische binnenstad met zijn bezienswaardigheden met vele leuke winkeltjes en gezellige kroegen. Voor een een bezoek aan 's-Hertogenbosch hebben we hier enkele tips die handig zijn voor het verblijf:

          

1. Kijk tijdens het bezoek van ’s-Hertogenbosch ook eens een keer omhoog, u ziet dan bijzondere gevels, beeldjes, uitspraken en gedichten die u normaal niet zou zien….
2. Kijk ook eens naar de grond, vooral in de Hinthamerstraat zult u onverwachte uitspraken en gedichtjes vinden op de stenen....
3. Loop eens een zijstraatje van de grote winkelstraten in. De binnenstad van ’s-Hertogenbosch bezit nog vele historische straatjes, hofjes en mooie plekjes, die in eerste instantie niet opvallen...

4. Ga eens langs de kring vrienden van 's-Hertogenbosch in de Parade 12 voor de stadswandelingen, monumenten bezichtigingen en de vaartochten over de Binnendieze.

5. Ludiek Verantwoord Wandelen. Wilt u ’s-Hertogenbosch ook eens met andere ogen bekijken? Laat u dan onder de bezielende leiding van Jaap.F.Grolleboer en Henk.Z.Knotjes meevoeren langs de mooiste en meest karakteristieke plekjes van de stad. www.ludiekwandelen.nl 

6. De stad beschikt over meerdere musea. Het Noord-Brabants Museum brengt oude en nieuwe cultuur samen. Het Stedelijk Museum zoekt het in een levendig spanningsveld tussen oud en nieuw. Het is een museum voor moderne kunst. In de Choorstraat is een museum 'op maat' voor de liefhebber van het schilderwerk van de familie Slager gevestigd. Een veelkleurige nalatenschap van het unieke Bossche Carnaval in de  Gemintemuzejum aan de Zuster van Orthenpoort.
7.
Bezoek ook het nieuwe ’s-Hertogenbosch! Aan de andere kant van het spoor vindt u de moderne wijk ‘Het Paleiskwartier’ met daarin de zeer bijzondere Armada gebouwen.

8. Voor een avondje uit zijn er in 's-Hertogenbosch verschillende mogelijkheden van een bioscoop tot theater, van restaurant tot een kroeg.

9. U wilt langer blijven een overnachting in 's-Hertogenbosch, er zijn verschillende mogelijkheden voor een overnachting.

 

 

     

Voor meer informatie kan je onderstaand links gebruiken :

      

WIJ ZIJN DEN BOSCH.NL

De online gids voor inwoners,ondernemers, studenten en bezoekers van 's-Hertogenbosch

DAGJE DEN BOSCH.COM

Alle publieksactiviteiten op cultuurhistorisch gebied die door Kring Vrienden van 's‑Hertogenbosch worden aangeboden

home

Website informatieGastenboek

Foto's copyright © bij groetenuitdenbosch.nl